SnäckaVad är Sakral Geometri?

Sakral geometri är det vi kallar de heliga universella mönstren som används i uppbyggnaden av allt i vår verklighet. Grundövertygelsen är att geometri och matematiska förhållanden finns i musik, ljus/färg musikaliska toner samt i kosmologin

Denna vetenskap har varit grundläggande för att bygga heliga rum såsom kyrkor, tempel, moskéer och andra heliga platser inom alla religiösa riktningar. Vi hittar sakral geometri i heliga lundar, skapandet av mandalas och ikonografi.

Genom den sakrala geometrin kan vi förstå världen genom mönsterigenkänning. Vi hittar de matematiska talen i naturen och i det gyllenesnittet.  Genom komplexa system av religiösa symboler och strukturer kan vi förstå utrymme, tid och form. Det är i den sakrala geometrin vetenskapen möter religionen och det blir heligt. Här har vi nyckeln till att knyta ihop säcken till det gränsöverskridande förståelsen om allt.

katharinaKatharina Ekblad

 För ett tag sedan träffade jag Katharina. Det som är så roligt är att hon har tagit steget och använt sin kunskap om sakral geometri och omvandlat denna till en produkt som tilltalar alla. Här berättar Katharina själv hur hon tog fram sin serie med fantastiska lakan och handdukar som är programmerade med den sakralageometrins mönster för att vi som använder dem skall få maximal komfort och ökat välbefinnande.

Poise Pattern

Poise Pattern gör skillnad för människan och miljön. Våra ekologiska produkter förmedlar och förstärker känsla och atmosfär. Produkterna, med sina energimönster och färgernas vibrationer, är verktyg i vardagen för att förstärka det du vill i ditt liv.

Som inredningsdesigner saknade jag ofta mönster som förstärker den unika atmosfären, känslan i vår miljö. Vi vet ju idag att bilder och färger är starka sändare och kommunikatörer. Jag längtade efter att finna den leverantör som använde både färgen, den geometriska formen fullt ut i sitt uttryck. Men det visade sig inte vara så lätt.

Jag har alltid varit mån om att göra ett bra jobb där jag är. Gillar det som är genuint, det som är äkta på riktigt. Jag började rita geometriska mönster själv. Det visade sig vara sakral geometri, det som universum, vår natur och all materia består av.

De sakrala mönster och färgerna är inställda på en finstämd vibration som därigenom förstärker egenskaper, kvalitéer och stämningar i människan och rummet.  Mönstren förmedlar en tydlig balanserande energi i kombination av färgers vibrationer. Studier visar på hur vi själva skapar vår verklighet med samma vibrationer innanför och utanför oss. Vi tänker åttio tusen tankar per dag. Våra tankar skapar våra känslor som skapar vår vibration, vår frekvens. Vi behöver miljöer som stödjer det vi behöver mer av i livet.

Materialen är inte bara en snygg produkt. De är också ett verktyg i vardagen att förstärka just det du vill förstärka. När vi förändrar vårt sinne, väljer medvetet, förändrar vi också vår verklighet.

Studier visar hur tanken och känslans kraft påverkar resultatet, det du skapar i ditt liv.  Min önskan är att du tar steget in i känslan och den atmosfär som du vill vara i. Vad drömmer du om? Vad vill du ha? Hur känns det att ha det och vad betyder det för dig att äga den kvalitén i ditt liv eller i din organisation?

Med samma vibration innanför och utanför oss själva, skapar vi vår bästa verklighet.

/Katharina

För att du skall lättare kunna pröva Katharinas produkter har vi på I Am Guidance fått en rabattkod hos Katharina på PoisePattern som ger oss 20% den gäller till 31 okt. Rabattkod: iam

Varför inte ta och köpa denna handuk som är perfekt till att jorda sig med finns både som handduk och badlakan självklart har Katharina valt arikelnamnet I am Grounded till denna produkt.

14522068_973841496061552_1325097107_o