2011-11-11 tog jag mitt första aktiva kliv till att göra ljusarbete. Bilden ovan är tagen detta datum då jag förförsta gången medvetet mediterade för fred. Exakt klockan 11:11:11 stod jag vid havet och kände hur solens strålar gick igenom mig ner i jorden.

Om du tillbringar tid med att läsa nyandligt material eller på andlig social media stöter du strax på ordet ljusarbetare. För en oinvigd kan detta ord tänkas betyda att det är en människa som är snäll och sprider godhet. Termen ljusarbetare eller lightworker kommer naturligtvis från USA och fick sitt fäste i slutet på åttio-talet. 1987 var ett magiskt år för ljusarbetarna. Man hade fått ett kall att 144 000 själar skulle meditera tillsammans samtidigt, om man gjorde detta skulle det mänskliga kollektiva medvetandet öppnas upp.

I Kaliforninen finns ett berg som heter Mount Shasta och det anses vara det allra heligaste tillsammans med Mount Fuji i Japan. Den 16-17 augusti 1987 samlades 4-5000 människor på Mount Shasta för att meditera för fred. Denna händelse kom att kallas för The Harmonic Convergence och kan lite skämtsamt ses som andlighetens Woodstock:-) Det som var speciellt var att ljusarbetare över hela världen var med och mediterade samtidigt. Exakt hur många som var med på riktigt är omöjligt att räkna. Det som ytterligare var fantastiskt var att så många människor fick kallelsen utan annonsering eller media-publicitet.

Efter denna händelse så har denna bedrift försökt att återupprepas med jämna mellan rum och internet har definitivt varit en hjälp för att samla så många som möjligt för Globala meditationer vid viktiga astrologiska tidpunkter. Tanken är att det vid dessa astrologiska tidpunkter öppnas portar för att vårt medvetande för fred och frihet och jordens överlevnad skall infinna sig.  Ex: 8 aug 2014 medverkade 140 000 människor i Deepak Chopras Global Meditation for Peace.

Om ljusarbetarna inte åker runt världen och mediterar och hjälper människor att öppna sina sinnen kommer jorden att så småningom självförstöras av människan med hjälp av kärnvapen, miljöförstöring och krig.

Att vara en ljusarbetare har alltså inget med religion att göra utan det finns ljusarbetare från alla kulturella bakrunder som du kan tänka dig och de flesta har fått sitt kall via drömmar och övernaturliga händelser eller bara läst en artikel som denna:-). En ljusarbetare behöver inte vara en snäll person eller vegetarian men skall ha intentionen att vilja höja jordens och mänsklighetens vibration.

September i år ses som en av de absoluta höjdpunkterna sedan de senaste stora datumet 2012-12-21 då Mayakalendern tog slut och många trodde att världen skulle gå under. ( Den nya mayakalendern började i juni 2012 så det fanns ingen oro att världen skulle gå under) I år i september den 27-28de är det både supermåne samt sk blodmåne. Många som känner sig manade att meditera denna helg kan kalla sig ljusarbetare. Enligt NASA har det sedan år 1900 bara hänt fem gånger att de två fenomenen uppstått på samma gång. Årtalen är 1910, 1928, 1946, 1964 och 1982. Och det dröjer till den 8:e oktober 2033 innan det händer igen.

Hjälper detta då, ? blir världen inte bara sämre och sämre och varför händer inte de saker som profetian säger?

Tack vare vår fria vilja och ljusarbetarnas idoga arbete har världen inte gått under ännu. Vi är i ett kritiskt skeende och man förändrar inte en hel värld på en eftermiddag. Fler och fler människor öppnar upp för att det finns mer i livet än att jobba och dö. Teknologin har gjort stora språng de senaste hundra åren och idag kan vi både äta hälsosamt om vi vill och mätta stora massan. Det kan tyckas som flummigt att blanda in stjärnor och planeters gång över himlavalvet för att öka människors känsla för fred och frihet när faktum är att många av oss inte står ut med varandra och gärna vill kriga. Men kom gärna med ett bättre förslag!

/ Karin