Jag gillar att vara där det händer och se vad morgondagen har i sitt sköte så i helgen tog jag det långa benet före och begav mig till Stockholm och Formex mässan. Formex är nordens största fackmässa för design och inredning. Temat denna gång var ”Nordic essence” – hållbarhet, närodlat och omtanke om miljön gick som en röd tråd genom hela mässan.

”Mitt hem är min borg” är ett gammalt talesätt som ligger mig varmt om hjärtat, hur jag har det runtomkring mig speglar ju hur jag mår. De färger och former som finns runt mig påverkar ju mitt mående. Jag tycker om inredning som jag tycker om kläder: välj det som passar dig och bli inte en slav under rådande trender. Trots detta påstående så är förändring en del av livet och då livet ändras ändras också din omgivning.

Att vara designer är lite som att vara en blandning av uppfinnare och förädlare. Antingen hittar du på något helt nytt eller så tar man ett gammalt koncept och gör det i ny tappning.

På mässan träffade jag många intressanta Queentreprenörs:-) den första kallar sitt märke för Kueen. Karolin Lenhult gör fantastiskt lyxiga siden sjalar i eget designade mönster som berättar en historia.kueen Titta gärna in på hennes sida Kueen

Vi älskar mönster. Vi älskar det vackra. Vi älskar att berätta historier. Och vi älskar mod.Särskilt modiga kvinnor. Vi tycker att alla kvinnor är värda att betraktas som drottningar.

Därför finns Kueen

 

Mark o LottaLotta Van de Ven har precis startat ett fantastiskt koncept taget från Holland! Företaget heter Scentchips och säljer doftlöv som man lägger i en liten brännare så att man kan skapa sina egna dofter och byta doft ofta. Att välja mellan de olika dofterna är som att handla i en godisbutik:-) Här på bilden står Lotta uppbackad av sin man Mark för ni vet vad de säger: bakom varje framgångsrik kvinna hittar vi en stabil man:-). Följ gärna detta företag på Facebook för de har så många roliga produkter att ni kommer älska dem.

doftlöv

 

 

 

 

 

Jag sprang även på två Qoola Qvinnor: Elisabeth Amnäs och Linda Carlén och passade på att fota dem i vår mantrasjal.  Linda och Elisabeth är designers båda två. Linda gjorde succé för några år sedan med Sveriges mest sålda jacka en insvängd jeansjacka med volangkant. Elisabeth gör de coolaste skinnkläderna du kan tänka dig under varumärket Eliza design.

Linda och elisabeth elisabeth amnäslindacarlen_iamguidance

 

 

 

 

 

Det är kul att se att det finns mångfald på mässan och att fler vågar slåss med de stora drakarna. Jag träffade två tjejer som tröttnat på att jobba för andra och startat ett eget. Jag lade naturligtvis märke till deras namn innan jag såg vilka fina saker som de sålde då de heter I Am Interior. Vi på I Am Guidance vill ju naturligtvis slå ett slag för mantrat I Am så Anna och Ingela fick snabbt på sig I am mantra sjal för en bild.

interiorinterior2

 

 

 

 

 

Det fanns många fler coola queentreprenörer på mässan som tillex. Carolina Gynning och Pernilla Wahlgren m.fl men dem får vi prata om nästa gång:-)

/ Karin Alfredsson