Advent betyder att vi väntar på att Jesus skall födas men i vårt samhälle idag är advent en period då vi myser. Vi tänder ljus och många av oss funderar på hur vi kan hjälpa våra medmänniskor som har det något svårare än vi själva har det. Under december samlas det in julklappar och pengar till olika projekt många ggr för att döva vårt dåliga samvete……

Det finns dock mängder med saker vi kan göra både nu i december men även andra månader för att göra livet gladare och ljusare som inte behöver kosta en massa pengar.

Betala den framåt eller skicka vidare / Pay it forward är ett relativt nytt begrepp och betyder att du medvetet kan göra något gott för någon annan men för den som får gåvan blir det som en skänk från ovan utan någon specifik person att känna tacksamhet till.

Begreppet kommer från en film från år 2000 som på svenska heter Skicka vidare och har idag inspirerat människor att betala en kaffe för en främling, återvinna, lämna saker till Erikshjälpen etc etc. Speciellt efter flykting vågen för ett år sedan var det många som använde sig av begreppet.

Vi på I am Guidance vill i år uppmuntra till saker vi kan göra till sammans för att denna December och Advent skall bli så ljus som möjligt och vi har en Aventskalender på Facebook där du kan dela med dig av dina tips för att använda principen Pay it forward. Vi lottar ut ett spännande bokpaket noga utvalt av oss till den som förhoppningsvis är mest kreativ. Vinnaren utses på Facebook den 25 dec

facebookhoneygold_zps63895143

https://www.facebook.com/iamguidance/