Nu börjar frågorna komma:-)

Nu börjar frågorna strömma in här på I am Guiadance och jag svarar på dem så gott jag kan och ur min synvinkel. Har du en fråga till mig Ask Karin maila mig på iamguidance.le@gmail.com
Här nedan kommer lite frågor och svar:
Hej Karin!
Jag känner mig väldigt ”ny” inom detta med medialitet och andlighet, och jag undrar
om vägledning är detsamma som ”att bli spådd” ?
Tack på förhand.
Hälsningar
Helene
Hej Helene,
Tack för din fråga, När vi växer upp idag är vägledning en viktig faktor i vårt liv. Vi får vägledning av våra föräldrar, lärare, syokonsulenter ja överallt i livet finns dem som ger oss goda råd om hur vi skall göra med ditten och datten.
Att gå till någon som spår i kort eller teblad eller något annat är naturligtvis en sorts vägledning. Sanningen enligt mig är att det finns absolut ingen som kan sia om framtiden. En så kallad sierska kan ge dig svaret på möjliga framtider. Det är dock upp till dig vilken väg du kommer att välja. Om korten säger att det står en man runt hörnet och väntar på dig och ni kommer bli lyckliga i alla era dagar är det upp till dig att välja den vägen, gå runt just det hörnet och förstå att det är han.
Om du går eller ringer till andligt medium kommer hon att läsa av dig och din fråga och hen kommer därefter ge dig råd utefter det förnimmelser denna får. Ex, du funderar på om en situation är bra för dig eller inte, då kan detta medium eventuellt få kontakt med din guide eller ”faster Anna” som är med dig på andra sidan som känner dig och kan se objektivt på situationen och de skickar då bilder eller andra förnimmelser till mediumet som ger dig råd. Igen valet är ditt och det är du som bestämmer framtiden.
Alltså att bli vägledd innebär att någon berättar för dig om dina möjligheter och om vilka val du har denne någon kan eventuellt säga sin mening om vad denna tycker du skall göra. Är det en svår fråga rekommenderar jag att fråga max tre st om alla säger samma sak om eventuell framtid så har de säkert rätt. Det jag dock vill trycka på är att valet av väg är alltid ditt och du kan alltid själv bestämma din framtid.
Det är här som tankens kraft kommer in och varför det är så viktigt med att få hjälp av alla typer av människor att se sina val och sedan känna i hjärtat vad det är du vill. Att göra en ”visionboard” är ett bra redskap för att hitta sina mål.
Slutligen: Att bli spådd är en typ av vägledning. Att få vägledning betyder inte alltid att du är spådd.
Kram Karin
Monica kom med en riktigt svår fråga:
Vad är mitt livsändamål och kommer jag att hitta riktig kärlek!
Hej Monica,
Det är en riktigt svår fråga att svara på. Tack för att du kompletterade med ditt personnummer. Jag är bra på nummerologi och detta är vad jag kom fram till:-)Du är i pensionsåldern och jag antar att du undrar vad som kommer att hända nu när livet går vidare. Den stora frågan som jag brukar ställa är: Vad vill du göra? Vad brinner du för? Vad tycker du är riktigt roligt? Nummerologiskt har du en 6:a som livs-tal vilket betyder att kärlek och familj är det viktiga för dig.Att hitta riktig kärlek är något som alla kan men tricket är att sluta leta efter den och gå ut och känna kärlek för det som finns runt omkring dig. När du känner kärlek och öppnar upp för den kommer kärleken till dig. Även om det skulle stå i stjärnorna att din livskärlek finns runt hörnet kommer du aldrig finna den om du inte öppnar upp för kärleken.Talet 6 som livstal står för:
Du är här för att lära sig en känsla av ansvar för din familj och samhälle. 6 står för kärlek och dess vibrationer och kräver att du bör vara lyhörd för de sociala behoven hos andra. En fin känsla av balans måste förvärvas så att du kan utjämna orättvisor. Denna starka känsla ger dig konstnärliga förmågor samt dömande talanger som kan användas i rättsväsendet. Du bör utveckla medkänsla och förståelse som krävs för att lindra bördan för dem som naturligtvis kommer att dras till dig. Du är bland dem som tjänar, undervisa och ge tröst till mänskligheten. Ett brett utbud av yrken är ditt inklusive omvårdnad, undervisning välfärdsarbete, politik, medicin restaurang företag, juristet. Du kan också välja en karriär inom i konsten Inredning eller frisör.Vill du ha ett utförligare svar tycker jag att du skall kontakta Lisa.Varma Kramar Karin
Hej Karin.
Jag har en fundering på vad det är för skillnad på medialitet och andlig.
Mvh Gitt

Hej Gitt, vilken utomordentligt bra fråga.
I mitt inlägg om “vad är medialitet” säger jag att alla människor är mediala men alla öppnar inte upp den kanalen i sitt liv. Så låt oss först titta på vad vi menar med andlighet.

Många människor definierar andlighet till tro på något högre än dem själva, att ha en tro eller religiös övertygelse. På engelska kan andlighet översättas på två sätt Spiritual eller Soul, dvs andlig i förhållande till själen. På svenska betyder ordet andlig både själ men också har det sin grund i att andas dvs fylla kroppen med luft. Att leva ett andligt liv i Sverige i dag betyder i första hand: att du ser till att andas, att du bryr dig om dig själv och andra, att du ser att naturen, djuren och människan lever tillsammans med varandra.

Vad är då Anden? Inom kristendomen har vi fått lära oss om treenigheten, fadern, sonen och den heliga anden, det finns en fågel som heter And och vi andas varje minut hela tiden. Det finns dem som tror på andar och spöken. En ande kan både leva med eller utan fysisk kropp. Vi har alla en själ som är en del av anden. När anden lämnar kroppen slutar kroppen att andas. Begreppet är med andra ord lika stort och svårt som vi låter det vara.

Vad är då skillnaden på att vara medial och att vara andlig? Man kan vara medial utan att vara troende och man kan leva ett andligt liv utan att vara medial. Medialitet handlar om att öppna upp en kanal till det som inte är fysiskt och få budskap från det som inte är i vår tids, rums uppfattning. Att vara andlig handlar om att tro på att människan är mer än bara kött och ben. Att leva ett andligt liv handlar om att förstå att det finns fler dimensioner och verkligheter att upptäcka än dem inom rummets fyra väggar. Att leva ett andligt liv betyder att vi tar hänsyn till det vi vet finns men inte alltid ser med våra fysiska ögon och hur vi expanderar våra sinnen till att se och höra det som finns utanför det som vi kallar verklighet.

Kram Karin

Hej.
Under den sista tiden så har jag hört många säga att de är stjärn, indigo eller kristallbarn. Vad är detta och vad är vad.
Tack på förhand. Sven

Hej Sven,

Det finns massor att läsa om detta på internet om du googlar men jag skall ge min korta beskrivning på vad detta är.

Människan är i ständig utveckling, det vi kallar evolution och så fort en grupp individer börjar bete sig annorlunda så vill vi sätta dessa i fack.

Det första begreppet som dök upp var sk indigo barn. Man märkte att de nya barnen inte gick att uppfostra som förr, de hade allergier som aldrig förr, vi gav den namn som damp barn, senare adhd barn, dyselexi mm Dessa barn ville inte rätta sig i ledet helt enkelt. De första indigo barnen föddes på 50-60 talet och många av dessa har antingen stupat eller kommit att bli språkrör på olika sätt i vårt samhälle. De flesta av indigos är födda på 70 och 80 talet. Min mamma tog med mig på filmen ”Hair” när den hade premiär i Sverige 1979 då var jag sju år gammal och filmen speglar de första indigosarna på ett ypperligt sätt. Jag har själv en släng av indigo i mig:-)

Kristallbarnen gjorde sin entré senare på 80 och 90 talet. Man kallar dem kristallbarn för att de har ett änglalikt utseende. Stora blå ögon, guld ´lockigt hår. Dessa barn är inte lika revolutionsstinna utan är mycket mer introverta, konstnärliga och har ett sjätte sinne. Jag såg ett klockrent kristallbarn på tv här om dagen: Tv nyheterna berättade om en fruktansvärd tragedi på en badort. En liten pojke ca 9år berättar att han sagt på planet ned till badorten till sin mamma att han hade en förnimmelse om att resan inte skulle sluta bra. Det som är nytt i denna situation är att: pojken fick komma till tals på 8 nyheterna och han berättade om en känsla som inte klipptes bort.

Kristallbarn har inga problem med att berätta tidigare liv historier för sin föräldrar och deras kanal uppåt är starkare än tidigare generationer.

Stjärnbarn….. här är vi ute på lite djupare vatten.

Stjärnbarn är dem som känner att de längtar hem till en annan planet. Jag såg ett avsnitt av den amerikanska serien ”So you think you can dance” Det var en kvinna som berättade för den konservativa danskoreografen att hon fått sin inspiration och koreografi från sina vänner på plejaderna. Mannen rullade med ögonen men lät henne dansa. Väldigt många människor världen över påstår sig ha kontakt med Plejaderna eller stjärnan Sirius. Dessa stjärnbarn är också en växande skara människor och många av dem är mycket konstnärliga en av våra största litterära nobelpristagare Doris Lessing tillex. Hon skrev mängder av Sciens Fiction böcker på ålderns höst.

För att avsluta så är det som sagt så att vi människor vill gärna kategorisera oss och detta är några av de nya termerna. Om ni googlar på dessa ord kommer ni att hitta långa listor på karaktärsdrag mm och du kommer säkert att känna igen dig i flera av dem.

Kram Karin

Har du en fråga till mig Ask Karin maila mig på iamguidance.le@gmail.com

 

 

« »

© 2018 iamguidance. Tema av Anders Norén.