mammaingrid1312_2Min mamma lärde mig.., Är en text som togs fram för GareDeRobe i mitten på 90-talet. Den handlar om Elsa Holm min mormor och således min mamma Ingrids mamma!

Den handlar om att bygga saker från grunden och att ta hand om, vårda de saker du äger. Det gäller ju faktiskt allt, vår nära, kära, våra saker, vår jord. Även min mamma, Ingrid har lärt mig väldigt mycket och då hon drivit företag i hela mitt liv är hon en förebild för mig. Därför känns det inte mer än rätt att börja med henne.

Historian som berättats för mig är att när mamma var 5 år fick hon en symaskin vilken hon satte sig framför och började sy. Sedan dess har hon suttit där.

Ingrid utbildade sig till direktris i Borås och startade sedan Göteborgs första jeansbutik, Jeansboden. 1994 beslöt hon att ta allt hon lärt sig under sin yrkesamma år och göra precis tvärt om. Fast hon skulle fortfarande leverera vackra, välskräddade kläder till kund. Nu började hon producera välskräddade jackor till mogen dam. Mer om denna story kan du läsa på www.garederobe.se

Vad är du drottning på?

Jag är drottning på passform. Att skapa kläder som gör dig snygg genom att plagget är välskräddat. Att skapa mönster är att lösa ett problem och det är jag väldigt bra på.  Ett välskräddat plagg är uppbyggt och sytt på rätt sätt. Det är i en kvalitet som håller vilket blir klassiker som du tar fram och använder år efter år.

Jag har ju själv fått mycket kläder genom åren av min mamma. När jag var yngre var jag ju mindre glad när jag gick i hemmasydda jättefina kläder, idag är jag överlycklig att jag har tillgång till någon som kan skapa skräddade kläder som passar just mig. Speciellt då det är väldigt lite kläder i modet som är skapade till min kroppstyp, men det är en helt annan story J. Ett klädesplagg som jag är mycket glad och känner otrolig tacksamhet för att min mamma sydde till mig är min vackra bröllopsklänning. Den la hon flera 100 timmar på att sy till mig. Efter konstens alla regler, klädda knappar och allt och jag kände mig otroligt vacker i den.

Vad vill du säga med dina kläder?

Mina kläder riktar sig till en businesskvinna som behöver vara representativ i jobbet inför anställda, för kunder, leverantörer och i andra sammanhang. Kläderna är feminina och har en ”power” över sig. I GareDeRobes kläder känner sig användaren bekväm och veta att hon alltid har säkra kort i garderoben som gör att hon känner sig självsäker.

Varför driver du företag

Jag vill driva företag för då får jag ta beslut själv och fort, vilket jag tycker är roligast.  Att driva företag är trial and error, första försöket blir oftast likadant. Att lyckas är att aldrig ge upp.