Mantra är ett verktyg! Meditation är ett tillstånd och en frekvens är en del av universum!/ Karin

 

Många har hört att meditation är vägen till högre livskvalité men blir stressade av tanken att sitta ned och tänka på ingenting. Motståndet till att försöka blir som tanken på att bestiga Mount Everest. Att meditation funnits inom de österländska lärorna var en vetskap som kom till västvärlden med engelsmännen när de kom hem från sina erövringar i Indien. Det var först på 50-60 talet som medtitationen blev ett begrepp och speciellt då Beatels kom hem från sina retreats på Aschrams i Indien då de berättade för hela världen om Transcendental Meditation.

 

beatles-maharishi-yogi-with-beatles-teaches-transcendental-meditation1Vår kropp har en mycket större förmåga att läka sig själv än vi kan tro.Transcendering främjar kroppens inneboende läkande förmåga och skapar balans i kropp och själ. Lyckligtvis är transcendering lättare än man tidigare trott bara man får bra vägledning. De positiva effekterna av Transcendental Meditation bekräftas i vetenskapliga studier och av 6 miljoner människor runt om i världen, varav 85.000 i Sverige./ www.trancendental meditation.se

 

När jag själv började att meditera valde jag att börja med vägledda meditationer och genom att lyssna på olika toner och frekvenser med hörlurar. Idag är det en megaindustri att tillverka sk ”bineural beats” det betyder ordagrant att lyssna med två öron.  Genom att lyssna på toner som är inom ett speciellt frekvensband försätter du hjärnvågorna i samma sinnesstadium.

I min förra blogg om mantran så sa vi att: hjärnan har hjärnvågor/vibrationer som har olika frekvenser hjärnvågorn delas upp i fyra nivåer, Beta, Alfa, Theta och Delta. Beta är den frekvens där hjärnan befinner sig i när vi arbetar och gör vardagliga saker, Alfa när vi mediterar, i Theta hamnar vi i hypnos och Delta är precis innan sömn då kroppen återhämtar sig som bäst!

Alltså det gäller att försätta sig med lätthet i Alfa tillstånd för att hamna i tillståndet meditation. En som forskade mycket på detta var José Silva som på 60 -talet började föreläsa och lära ut hur man hamnar i alfa och hur man använder detta tillstånd för att omskapa sina tankar och mannifestera sina önskningar. Med hans metod lär du dig att gå ner i djupavslappning på bara någon minut.

Berätta gärna i kommentarerna hur ditt liv blivit bättre av att meditera men generellt så leder meditation till ökat välbefinnande, lättare till att komma i kontakt med dig själv och känslan av att vara ett med Universum.

/ Karin Alfredsson