En slända kom och besökte mig nu!

trädgårdMitt i stan, i min trädgård. Jag satt och drack kaffe och lät tiden gå med som allt för ofta mobilen i högsta hugg. Men det var ett klickande, knackande på mitt bord och när jag tittar upp så sitter den där. En liten gul trollslända och slår vingarna mot bordet!

Tiden stannade,
sa – men du ska ju vara här och nu!

Stunden innan lunch hade jag just gjort en bild och lagt ut på instagram;11924755_716209581834150_8273796366848296524_n I AM in the moment! Jag är här och nu! Det var som någon försökte säga mig något och jag undrade vem. Allt runt omkring mig blev lugnt, mobilen var inte viktigt. Värmen var skön inte tryckande, vinden fläktade, jag upptäckte att min trädgård var full av fän som flög omkring, bin, mygg och fjärilar! Dum som jag var ville jag föreviga stunden, plockade upp min mobil och försökte ta ett kort på min slända. Då flög den iväg!

Nähä du! Stanna i stunden nu då!
Och det gjorde jag igen, insöp stunden och allt den hade att erbjuda tills jag än en gång landade och nu är här…

gultrolslända1Om jag googlat rätt så var det en gulfläckad ängstrollslända som sa hej! På engelska heter den Yellow-winged darter och Linne gav den det latinska namnet Sympetrum flaveolum! Den rör sig över stora områden men alltid i närheten av en damm. Det tar ca 1 år från ägg till imago. Imago är den förvandling den genomgår. Trollsländans förvandling sker oftast utan puppstadie. Det är larven direkt som ömsar skin och blir en slända!

Dragonfly -trollsländan

Sländan är symboliken för transformation runt om i världen och kommer från mycket gamla traditioner av visdom.

Runt om i världen har den olika betydelse. I Japan är den en symbol för glädje och återfödelse. I några indianska traditioner, är det också en symbol för själavandring. För Mayafolket är sländan symbolisk för kreativitet. Sländans totem är visdom och förändring.

Sländor börjar växa i vatten och sedan flyttar de in i luften och flyger. När du ser en slända i ditt liv, har du kallats av andarna för att förändra ditt nuvarande liv. Precis som trollsländan ändrar sin färg när den mognar, kan du uppleva din förändring!