Autoskrift: Vad är det, frågade Linda.

Jag berättade för Linda att jag måste bli bättre på det här med automatskrift. Linda såg på mig och undrade om jag menade autotexten i ordbehandlingsprogrammet.
Autoskrift är ett alldeles utmärkt verktyg om man vill öppna upp medialt och få igång en konversation eller få budskap från någon som inte är i fysiskform. Det allra bästa tipset på att få igång sin mediala kanal är dock att vara med andra mediala personer.

 

När jag pluggade på universitet så hade jag ett extrajobb i ett av Göteborgs äldsta hus. Det spökade naturligtvis i huset och kvinnan som var min chef var absolut medial och hade väldigt lite förståelse för att jag inte kunde se mina följeslagare runt omkring mig. En dag gav hon mig ett lexikon om allt som var övernaturligt. Ett avsnitt handlade om autoskrift. Jag kände någonstans att det lätt mystiskt. Jag såg framför mig hur en penna automatiskt flög över ett papper och fram kom en text.

 

Jag har läst flera beskrivningar om autoskrift, om att det känns som om en kraft tar din hand och skriver åt dig….. Än så länge måste jag dock medge att detta inte hänt mig. Däremot har jag satt mig ned med penna och papper och försökt tömma mitt sinne och skriva ned första bästa ord som kommer in i mitt huvud. Texterna som kommer ut är osammanhängande och rätt lustiga att läsa. Jag har däremot försökt att Googla på de nyckelord och namn som kommer fram på pappret och då börjar det riktigt roliga.

 

Jag har fått lära mig genom autoskrift om Albatrossarnas situation på ön Midway i Stilla Havet, att Tove Jansson bodde på en ö i Östersjön och den betydde mycket för henne och att dagens migration som sker nu med massflykt är något som alltid skett på jordens yta och är ett led i vår ständiga evolution.

 

Dessa lite lätt spretande och märkliga ämnen har väl kommit för att jag skall förstå att det är på riktigt. Ämnen som absolut inte fanns i mig från början. Jag hoppas dock med lite träning att jag även skall förstå när jag kanaliserar och när jag ord svamlar.

 

Enligt Wikipedia är automatisk skrift eller automatskrift en litterär metod som innebär att man försöker direkt återge vad som kommer fram ur det omedvetna eller från yttre krafter såsom andeväsen. Tanken är att ”skapa” utan kontrollerande förnuft och utan estetiska och moraliska överväganden. Tekniken började användas inom spiritismen men har sedan använts både som skapande och terapeutisk verktyg. Motsvarande idéer har även tillämpats inom konsten, se vidare automatism. Metodens kritiker hävdar att i praktiken har författarna oftast medvetet bearbetat sin” skrivförsök.

 

Inom nyandligheten kallar man ibland automatskrift för channeling eller kanalisering. Kända New age verk som kanaliserats är tex Neil Donald Walch böcker Samtal Med Gud och ACIM A Course in Miracles som pga av detta inte har en författare listad på framsidan.

 

Vissa menar att man måste vara i ett meditativt tillstånd för att autoskrift skall fungera. Jag menar att sätter du dig ned för att skapa något hamnar du ofta i ett meditativt tillstånd. Många känner sig osäkra på de känslor och synintryck de får när de öppnar upp medialt. Det är svårt att skriva ned sina känslor och helst de ord som kommer innan du tänkt tanken och öppnar upp ditt sinne.  Efter det gäller det att själv våga leka detektiv och tolka dina egna ord så lovar jag att du kommer att tappa hakan :-)!!!
Mycket nöje / Karin Alfredsson
« »

© 2019 iamguidance. Tema av Anders Norén.