Sommaren 2012 blev jag kontaktad av Victoria vår tidigare Queentreprenur om att det fanns en kvinna som hette Anki som ville ha hjälp med en modevisning för ett event i november det året.  Det blev startskottet för en givande jobbrelation.  Anki Dumitrescu hade det året startat nätverket Shine. Det man slås av när man träffar Anki är positivitet och vilja att göra världen bättre för dem i sitt närområde. Här berättar hon sin historia om varför och vad Shine är.

/ Karin

ankiJag startade nätverket Shine maj 2012 för att jag ville ge ett stöd för dem som effektivt vill etablera och bygga relevanta relationer. Mina önskningar var att Shine skulle kunna erbjuda ett nätverk som sträcker sig över branscher och som är öppet för både män och kvinnor. Jag är en mycket drivande person, med stor passion för människor, under 7 år ledde ledde jag AB Volvos kvinnliga nätverk Teckla.

Nu är Shine ett politiskt obundet nätverk och sträcker sig över flera branscher, åldrar och kulturella bakgrunder. Det är en styrka i sig och en källa till ökad kunskap. Det främjar förutsättningar att växa, hitta balans i livet och ha roligt tillsammans.

Nätverket växte snabbt från 0 till ca 2000 personer på bara första året.  Idag är Shines medlemar och besökare allt från nyutexaminerade till styrelseproffs, politiker och CEOs. Det är både män och kvinnor, vissa är anställda, andra driver eget men det de har gemensamt är en önskan om att utvecklas både som individer och företag. För att hålla igång nätverket driver medlemmarna dagligen nätverket vidare via Shine Network grupp på LinkedIn samt på Shines Facebook-sida. För mer personliga kontakter erbjuder nätverket ett antal nätträffar i form av mindre mingelträffar (20-30 personer) och större events (200-300 personer) per år.Allt detta är mycket glädjande för mig som driver nätverket på min fritid; utan vinstintresse, med målet att utveckla oss som individer, att skapa samarbete mellan medlemmar, se till att de träffas och skapar affärer eller byter erfarenhet även utanför våra träffar.

Jag bjuder till diskussioner i olika ämne som:”Leda och motivera i kristider” en panel diskussion vi hade med Jan-Åke Jansson (fd VD SAAB Automotive) och Malin Persson (fd VD Volvo Technology). ”Vägen till mästarminne och kreativitet” med den trefaldige minnesmästaren Mathias Ribbing och innovatören Donnie Lygonis. Shine bjuder även på magiska kvällar som Modeshowen och intervjun med modeskaparen Lars Wallin och finaste choklad från chokladmästaren Emanuel Andrén, för att bara nämna några.

Kort film från eventet med Lars Wallin:

I början var min största oro att inte kunna hitta inspirerande talare och intressanta ämnen. Nu är det talarna som söker sig till oss. Detta hände, t. ex, förra året när ABBAs originalmanager kontaktade mig med erbjudandet om att göra en ”Tribut till ABBA original”-Show. Kvällen bjöd på livesaxofon med Johan Stengård och Owe Sandström berättade många underhållande historier om ABBA och deras kostymer.

Nästa event, den 24 september, bjuder jag på en känd författarinna, en av de mest uppskattade ”Sommarpratarna” som blev ”Årets ledarutvecklare”, ”Årets Väckarklocka” samt fått Kungens medalj i 8:e storleken i Serafimerordens band.

Barbro Dahlbom-Hall, har i 40 år utbildat eliten inom privat och offentlig sektor i chefskap. Barbro skall prata om att ”Våga bli en framgångsrik kvinna”. Hon kommer utifrån sin långa erfarenhet tala om vad vi kvinnor behöver förstärka respektive förminska för att få optimal nytta av vår potential.

Hur ser framtiden ut?

– Det är många som är mycket intresserade av Shine så att vi kommer att fortsätta växa. Hur mycket? Det får vi se. Jag har inget krav på storlek utan mitt fokus är att kunna erbjuda möten med intressanta människor som pratar om viktiga och utvecklande ämnen. Jag hoppas att vi redan nästa år kommer kunna bjuda internationella, välkända talare som skulle bidra till vår vidare utveckling som individer.

Receptet för att lyckas?

  • Ge om du vill få något!
  • Överträffa förväntningarna och skapa möjlighet till samarbete.
  • Bemöt alla med respekt och lär dig av alla

Till sist – Shines dörrar är alltid öppna!
Välkomna den 24 sept

Anki Dumitrescu